La nostra raó de ser

Instem a defensar, amb una llei nacional que reguli el sector del autocaravanisme, d’acord amb el que dicta el Ministeri de l’Interior a través de la Instrucció de la Prot2023/14 i apostem decididament per la creació d’una Federació Catalana d’Autocaravanistes forta i unida.

Les nostres raons de ser

 • SENYALS

  En el moment en què arribem a una localitat conduint el nostre vehicle i ens trobem amb senyals que no estan incloses en el catàleg de la DGT, i on “sembla” que se’ns discrimina o bé, ens estan “convidant a marxar”, sabem que en aquesta localitat hi ha un problema.

 • NO DISCRIMINAR

  Cadascun dels més de 8000 municipis de l’Estat Espanyol, poden tenir, per a organitzar el dia a dia, diferents ordenances internes i això és completament respectable, però hi ha una norma superior que és el sentit comú, i que s’hauria d’aplicar en tots els territoris de manera genèrica. És la de NO discriminar.

 • REGLES DGT

  Quan ens comprem un vehicle (sigui el que sigui) és per a emprar-lo segons les homologacions, característiques i usos que indica el fabricant i paguem els impostos que l’administració considera oportuns. Com a persones que conduïm els nostres vehicles, tenim l’obligació de complir les regles de la DGT i també tenim els drets que se’ns atorguen TOTS per igual, pel fet del pagament d’aquests impostos.

 • MUNICIPIS

  Entenem la dificultat de molts municipis per a establir ordenances justes en els punts i situacions de “massificació” en qualsevol esdeveniment (mercats, festejos, llocs d’especial concurrència). Les solucions poden ser vàries, però mai arbitràries.

 • DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS

  Des d’aquí, i des de la nostra iniciativa de defensar els drets que tenim, com a propietaris i conductors de vehicles especialment equipats i homologats, oferim col·laboració i ajuda, a tots els municipis que necessitin solucions; però sol·licitem/ reclamem / exigim a aquells municipis que s’estiguin deixant influenciar per “lobbies” d’interessos particulars, que deixin d’incomplir amb aquella norma, que és superior a totes les altres com és el SENTIT COMÚ.

  LES SOLUCIONS SÓN VÀRIES, PERÒ MAI ARBITRÀRIES.